Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Facundo Arana - Legyőzte a halálos kórt

2008.05.05

 

FACUNDO ARANA

Legyőzte a halálos kórt

Image and video hosting by TinyPic

Meghódította Natalia Oreiro szívét. Igaz csak filmen: Facundo Arana a Vad angyal Ivójaként lopta be magát a magyar közönség szívébe. Sok nő pontosan ilyennek képzeli el álomlovagját: szőke, kék szemű és szívdöglesztően jóképű. Ám Facundo Arana minden, csak nem latin-amerikai macsó. Ő megmaradt annak az egyszerű srácnak, aki volt.

A huszonkilenc éves argentin színésznek tulajdonképpen nem lenne szüksége sikerre és világhírre ahhoz, hogy jól érezze magát bőrében. Annak, aki tizenhét évesen már szembenézett a halállal, az élet minden pillanata ajándék. „Egy évvel az érettségi előtt tele voltam nagyszerű tervekkel. Zenélni akartam színészkedni, beutazni a világot, aztán családot alapítani. Mindig sok gyerekre vágytam, hiszen nekem is van két húgom meg egy nővérem. Aztán tizenhét évesen jött a szörnyű hír: rákos vagyok, a betegség a nyirokcsomókat támadta meg.”

 

Megküzdött halállal

Tíz hónapig sugár- és kemoterápiával kezelték. Haja kihullott, de töretlen hitének és fiatal szervezetének köszönhetően a gyilkos kór visszavonult. Még öt évig járt kontrollra és szedte a gyógyszereket, míg az orvosok végleg kimondhatták a diagnózist: Facundo, olyan vagy, mint régen.
„Azóta a legkisebb dolgot is értékelem. Mindegy, hogy süt a nap vagy esik az eső, mindennek egyformán örülök. Intenzíven élek, nem pazarolom az időm lustálkodása. Megpróbálom az életemet pozitív dolgokkal kitölteni, mert tudom, hogy minden véges.”

 

Utcazenész volt egy évig

Már tizenöt éves korában belekóstolt a színészkedésbe. Legjobb barátjának sem volt kedve egyedül járni a színészstúdióba, ezért vele tartott. Esténként pedig Janis Joplin és a Pink Floyd dalaival aludt el. Egy napon szülővárosában, Buenos Airesben leszólította őt egy utcazenész. Épp a metróban várt és nála volt a szaxofonja. A srác pedig megkérdezte tőle, volna-e kedve egy kicsit játszani vele? Facundo örömmel ráállt, aztán annyira megtetszett neki a dolog, hogy egy évig mindennap lejárt az egyik aluljáróba szaxofonozni. És ennek köszönheti karrierjét is. Itt figyelt fel rá ugyanis egy forgatókönyvíró, és szerepet ajánlott neki egy tévésorozatban.

 

Szerelmes rajongók ostromolják

Néhány évig szappanoperák tucat szereplője volt, mígnem a szívtipró Ivo szerepe a bájos Natalia Oreiro oldalán meghozta az áttörést. Facundo élete gyökeresen megváltozott, bár emiatt mostanában már egy lépést sem tehet testőrök nélkül, postaládáját pedig elárasztják a levelek. Van, aki csak autogramot kér tőle, más egy hajtincséért ostromolja, és rengeteg lány szeretne kicsikarni tőle egy randevút. Facundo minden forgatókönyvet elolvas, de most már megteheti, hogy csak arra bólint rá, amit igazán fontosnak érez. ”Már nem kell elfogadnom bármilyen szerepet. Ugyanakkor, ha hiszik, ha nem, még mindig lámpalázas vagyok. Rögtön kiver a veríték, ha arra gondolok, hogy tízmilliók látják majd, amit csinálok. Sokan példaképnek tekintenek, meg kell felelnem az elvárásaiknak.”

 

Magyar kuvasza vele alszik

A sztár a sok felhajtás ellenére megpróbálja kizárni a nyilvánosságot a magánéletéből. „Pontosan úgy élek, ahogy más huszonévesek, csak talán többen fordulnak meg utánam az utcán. A családommal hatalmas lakomákat csapunk a szabadban. Édesapám istenien főz, a sült húsai után mind a tíz ujjamat megnyalom.” Facundo nem tűnik fel mindennap más szépséggel, nem terjednek botrányszagú pletykák a szerelmi életéről. Mindennapjait barátnőjével, Gabriellával(nem Isabel? - Lilu) és magyar kuvaszával, Pampával osztja meg. A kutyát egy Buenos Airesi-i magyar családtól kapta ajándékba, mert kislányuknak annyira tetszik Facundo. „Reggelente, amikor elmegyek sétálni Pampával, mindenki megbámulja. Egyébként nem sokan mondhatják el magukról, amit ő: még az ágyamba is beengedem.”

 

Szereti az izgalmakat

Facundo nem tudja elképzelni, hogy másutt éljen, mint a hazájában. ”Ízig-vérig argentin vagyok. Itt élnek a legszebb nők, itt vannak a barátaim és sehol a világon nem főznek ilyen jól.” A jóképű sztár Gabriella(?) felbukkanása óta már csak ártalmatlan szenvedélyeinek él. Ivo ugyanis az életben nem kerüli a kalandokat. ”Imádok szörfözni. Teljesen lenyűgöz a tenger mélykékje, a hatalmas hullámok. Éppen ezért igyekszem eljutni Ausztráliába, mert ott vannak a világ legmagasabb hullámai. Azokat meglovagolni...! És szívesen autózom a mi környékünkön. Van egy terepjáróm, de csak az üljön be mellém, aki bírja az izgalmakat!”

 

(Forrás: Story magazin IV.évf. 25.sz.; Muci érdeme)