Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sztori

2008.04.27

 

La Soledad - Magány -, így hívják a jómódú Di Carlo család birtokát, ahol a Vad Angyal című sorozat játszódik. A név több mint kifejező, magányosságot itt a levegőben érezni. Elhagyatottságot árasztanak a csöndes lépcsők és az ebédlő, ahol a család időnként összejön. Magányt és titkot. Gondosan őrzött családi rejtélyt, amit csak kevesen ismernek.

 

Federico esküvője Luisával merő csereüzlet volt: pénzt a becsületért. Luisa vagyona megmentette a Di Carlo családot a csődtől, Federicóval kötött frigye viszont Luisát az általános szégyentől. Pár hónap múlva ugyanis megszületett a kis Ivo. Hogy a gyerek valódi apja nem Federico, azt érezni a viselkedésén is. Ivóval mindig távolságtartó volt. Soha nem vitte focizni, soha nem érdekelték az iskolai eredményei, soha nem játszott vele úgy, ahogy azt az osztálytársak papáinál látta.

Ivo mégis öntudatos fiatalemberré vált és klasszikus csábítóvá, aki persze azért óvatos duhaj. Nem mintha közömbösek lennének számára a lányok, de nincs szándékában lekötni magát. De csak addig a pillanatig, amíg be nem lép az életébe Milagros (Mili).

Az elbűvölő, életvidám, kicsit hóbortos leány, akinek megérkezte a Di Carlo családba nem kevés bonyodalmat okoz.

 

Kicsoda Mili?

De kicsoda tulajdonképpen ez a fiatal lány, aki felforgatja a ház életét? Milagros elvesztette a szüleit, és így tizennyolc éves koráig kolostorban nevelkedett. Itt kapta a Cholito gúnynevet, egy híres brazil focistáról. Mili ugyanis nem szokványos lány: szenvedélye a futball. Szívesen hord baseballsapkát, és néha úgy öltözik, mint egy fiú. Most azonban már nagykorú, és első munkáját a Di Carlo családnál szerzi meg.

Ivo már azelőtt is találkozott a lánnyal, mielőtt a házhoz került volna. Kétszer is összefutottak. Először egy estén vette észre a szép, ismeretlen lányt, ahol rögtön feltűnt neki. A második találkozás kissé különösen alakult. A lány limonádét árult a stadionban: sapkában és fiúöltözetben. Nem csoda, hogy Ivo nem ismerte fel. Ezt aztán alaposan megbánta - az arcába löttyintett limonádéval végezte. Cholito ugyanis meglehetősen temperamentumos teremtés, akit nem lehet csak úgy nem észrevenni.

 

Az igazi pótnagyi

Az új házban Mili összebarátkozik Ivo nagymamájával, Donna Angelicával, a tekintélyt parancsoló dámával, aki igyekszik minden családtag sorsát irányítani. Már évek óta zárkózottan él a ház tetőterében, nem jön ki sem a személyzettel, sem a saját családjával. Egyetlen kivétel éppen Ivo, akit imád. Milagros megérkezése radikális változást hoz az életébe. Mili ragályos életereje idővel megfertőzi az idős dámát is, akinek csodálatos módon visszatér az életkedve.

A lány még arra is rávezi Angelicát, hogy jöjjön ki magányos elefántcsonttornyából. Attól a pillanattól fogva elválaszthatatlan párossá válnak. Angelicának teljesül régi, fiatalkori álma. Elárulja Milinek, hogy fiatalon színésznő szeretett volna lenni, és titokban együtt próbálják a kedvenc darabjait. Milagros nagymamára talál benne az igazi helyett, akit soha nem ismerhetett, és közben nem tudja, hogy valóban a nagymamáját istápolja.

 

Titkos szövetségesek

Sok haragosa van a házban, de az ellenségeken kívül szövetségesekre is talált. Ivo ugyanis nem az egyetlen férfi, aki Milagros miatt elveszíti a fejét. A házban él Damián (Luisa testvére) fia is, Pablo. Autószerencsétlenségben halt meg az anyja és a jegyese, s ez tragikusan megváltoztatta az életét. Bezárkózott a szobájába, a házban mindenki meg volt győződve arról, hogy egész életére kerekes székhez kötött rokkant lesz. Senki sem tudta, hogy Pablo, akinek a gerince valóban súlyosan megsérült az autóbalesetben, azóta már régen felgyógyult.

Találkozása Milagrosszal váratlan fordulatot hozott az életébe. A közvetlen, energikus Mili a volt menyasszonyára emlékezteti, ezért őrülten beleszeret. Milinek sem közömbös az érdekes ifjú, és miután nem tudja pontosan, mennyire szereti Ivót, eldönti, hogy Pablo lesz szíve választottja. Elhatározásából nem lesz semmi, sőt még jobban elmélyül titkolt szerelme Ivo iránt, és a kutya-macska szeretet, szerelem tart az idők végezetéig.

 

A hű szolga

De nem minden férfit nyűgöz le teljesen Mili. Itt él Bernardo is, aki nagyon rosszul tűri, hogy a lány mély barátságot kötött Donna Angelicával. Ezt a helyet ugyanis eddig ő, Bernardo foglalta el. Imádja úrnőjét, s bár az egész ház működéséről gondoskodik, figyelme főleg rá összpontosul.

Bernardo egyébként is különleges helyet foglal el a házban, sokat megengedhet magának, ugyanis ismeri a család titkot. De nem ez az egyetlen dolog, ami összeköti Donna Angelicával. Közösen igyekeznek megtalálni az asszony unokáját, Bernardo nővérének fiát. Bernardo gyűlöli Federicót, aki cserbenhagyta nővérét, és nem vállalta annak gyermekét. Elhatározza, hogy összeszedi minden erejét, és megkeseríti gazdája életét. Ebben segít neki Federico sógora, Damián.

 

Hogyan tovább?

A Di Carlo családban nem egyszerűek a kapcsolatok, de úgy tűnik, a legnehezebb dolga Milinek van. Nemrégen még a kolostorudvaron focizott, és most az élet egyik meglepetését a másik után készíti neki. Rájött arra is, hogy tulajdonképpen nem is árva. Már tudja, hogy él az apja, ám még sokáig nem tudja meg, ki is az, pedig ott él a közelében. Amikor pedig megtudja, akkor a büszkesége akadályozza meg, hogy érzelmeit kimutassa, és elfelejtse a múlt keserűségeit.

 

(forrás: Meglepetés)